Spartan super + sprint Mallorca

1 Mars hoppade jag, min mamma, gudmor Kerstin och moster Kristina på planet till Palma de Mallorca för en långhelgsemester och för mig tävling!

Vi hade hyrt en takvåning i centrala Palma och på vägen dit va de vin och champagne! Fredagen spenderades på Palmas gator med shopping och sangria. Vädret va som svensk sommar de varierade mellan regn och sol.
Vi hade en riktigt mysig dag och njöt för fullt av att komma bort från den Svenska kalla vintern. Framåt eftermiddagen köpte vi med oss ost, korv och oliver för att snacksa lite innan vi gick ut för att äta middag.
Eftersom jag skulle tävla dagen därpå fick jag avstå från vinet och börja ladda upp med kolhydrater och vatten.

Lördag morgon 06:00, på med racekläderna och försöka peta i mig så mycket frukost som möjligt – en halv yoghurt och svart kaffe. Sedan tog vi en taxi till tävlingsplatsen, jag va bland dom första där, jag ville ha tid att kolla runt, förbereda mig och värma upp.

Tiden går snabbt och helt plötsligt är det dags för start, jag hoppar in i startfållan, det är trångt och jag hamnar långt bak men jag tänker att dom har såklart planerat så det är öppet i början så det inte blir flaskhalsar. Oj så fel jag hade. Detta blev mitt första misstag – starten går alla börjar springa på hyfsat men de går uppför, folk blir snabbt trötta och jag inser snabbt att detta inte är Elite atleter. Det tar nästan stopp när vi kommer på en smal stig jag försöker se om det är något hinder som gör att folk stoppar men det kommer inget hinder. Folk går för dom redan är trötta! Jag försöker kämpa mig förbi men jag känner jag tappar både tålamod och tid. Äntligen öppnar det upp, jag springer om så många jag kan. Nu har jag ingen aning om hur många tjejer som är framför mig. Jag fick en riktigt dålig start. Jag hoppar enkelt över första hindren som bara är höga stockar att ta sig över. Detta är mitt första spartan race så jag har ingen aning om vilka hinder som kan dyka upp men alla hinder är enkla, över/under, krypa, bära, släpa, balans osv. Det kom en lite roligare monkeybar som va som en båge men det va tillåtet att använda fötterna vilket gjorde den väldigt enkel. Sedan kommer en slack-line och de har jag inte tränat på och alla hinder får man bara ett försök på så här kom mina 30 första burpees, flera tjejer springer om mig här, jag tar snabbt ikapp dom igen, dom är inte så snabba som jag. Hindrena rullar på bla. ska man gå med en kedja upp och nerför en backe. Banan består bara av backar och svår terräng. Får inget ordentligt flyt i löpningen vilket även de är till min nackdel. Nästa bärhinder slänger snabbt upp säcken på axlarna och nerför en brant backe sedan uppför igen sedan ska man balansera över 3 stockar, de va fulla av lera och jag halkar av halvvägs en funktionär skriker burpees, så här kom nästa 30. Jag är snabb på burpees men ser återigen flera tjejer som tar de försiktigare och springer om mig. Jag får återigen springa ännu snabbare för att ta ikapp de jag förlorat. Det blir väldigt dålig terräng med stora stenar, de går knappt springa alls om man är rädd om sina fotleder, äntligen börjar vi närma oss banans slut och här kommer några hinder jag känner igen bla. spjutkastning som jag aldrig gjort förut. Här gör jag ett annat misstag, jag kontrollerar inte snöret på spjutet som man använder för att dra tillbaka de med, det är knutar på snöret, jag siktar och kastar men snöret hindrar spjutet från att komma fram till målet, BURPEES skriker en funktionär igen, ner på marken och göra ytterligare 30.
Sedan växlar jag upp igen, genom riggen som va löjligt enkel, uppför repet, över väggar, under jeepar, över nätet där de fanns stockar i mitten, folk kryper över jag springer balanserandes på stockarna snabbt över, genom vatten, över elden och slutligen in i mål!

Jag visste det inte hade gått så bra, jag tog visserligen ikapp många tjejer, men mina failures på balanshindren hade kostat för mycket. Jag fick en 7e placering av 86 elite tjejer.

Väl i mål möttes jag av mitt goa glada gäng, dom hade fått i sig ett par öl i solen så dom va i god form! Dessutom hade dom haft fullt upp att spana in alla vältränade kroppar, de flesta killar sprang i bar överkropp vilket va mycket uppskattat av mitt crew 😉
loppet blev ca 15 km (skulle varit 8-10km) jag sprang även en sprint efteråt som är ett mer run for fun och en sprint brukar va ca 3km, detta landade på 8km.

Vi tog en Taxi tillbaka till vår takvåning, jag tog en dusch och ett stort glas Sangria sedan firade vi och gick ut och åt en underbart god middag på en tapas restaurang. Vår långhelg va fantastiskt rolig och händelserik! Jag är ändå nöjd över min prestation men spartan race är nog inget för mig, för mycket bära och släpa hinder och inget tekniskt över huvudtaget men de va kul att ha provat på men jag ska hålla mig till mer tekniska och snabba lopp.

Sportograf va där och tog ett gäng fantastiskt snygga bilder jag va tvungen att köpa loss!

Publicerat i OCR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s