Shardana World Team Challenge

Fredagen den 13e April flög jag till Sardinien (inte Sicilien som jag trodde) för att delta i Shardana World Team Challenge. Min moster Eva körde mig till flygplatsen där jag mötte upp Camilo.
Vid gaten mötte vi 2 andra svenskar Peter och Sara som även dom skulle delta fast i det Svenska Teamet, mitt team va ett privat team eller internationellt team skapat av Camilo under MIT Tough Team. I Zurich skulle våra 2 andra lagkamrater joina en tjej från Skottland och en kille från Tyskland.

Väl framme checkade vi in och satt och pratade en stund innan vi gick och sov. Dagen därpå var det tävlingsdag 1. Gick upp strax innan kl 7 och hoppade i tävlingskläderna. i hade fått kläder av 2XU med MIT logga som va grymt snygga!
Frukost och sedan hoppade vi på en buss som tog oss till tävlingsplatsen. Det va molnigt men ganska varmt. Vid första hindret som va en rigg stannade alla och kollade nog och funderade. Det va ring-rep-ring-rep-ring-rep med långa avstånd! Vi funderade på hur man skulle ta sig an hindret det såg utmanande ut och det skulle det visa sig vara också. Nästa var en hängande repstege med 3 hängande däck som avslut, inga konstigheter. Nästa en planka och ett däck som avslut, 3m vägg och en ramp.

Vi började förbereda oss och vid startområdet skulle vi få starta efter dom nationella teamen jag och Camilo va på gott humör och sjöng o busade i starten. Vi skojbråkade med det Svenska teamet och sa dom behövde försprånget för vi skulle ikapp dom oavsett. Starten gick och redan vid första hindret kom en flaskhals. Alla teamen skulle över en 2,4m hög vägg där ställde vi oss bakom svenska teamet och knackade dem på axeln och fortsatte skoja. Nästa hinder va en 2,6m hög vägg, efter de bal

anshinder och efter de walk-together där teamet skulle ställa sig på två plankor, lyfta dem och gå tillsammans från en sida till den andra, här va flaskhals nr2. Vi fortsatte de va fin löpning längs med havet, de kom enkla hinder som krypa, wife carry, princess carry. Sedan ett tungt hinder man skulle dra sin lagkamrat i en släde på sanden, släden grävde ner sig i sanden och de va riktigt tungt. Sedan kom några tyngre bära hinder, terrängen va rolig men många taggbuskar så man fick fina revor längs med benen.
Nästa flaskhals kom – traverserande väggar med klättergrepp. Jag och Camilo va snabbt över, för oss var det enkelt. Våra teamkamrater löste det inte. Här satt många team fast, det va svårt om man saknade fingerstyrka. Här rök vårt första band, lagkaptenen hade 2 band. Nästa hinder va atlassten, kryphinder, 3m väggen och sedan va det dags för första riggen här rök band nr2. Här fick även jag problem det va långt att nå. Jag vägrade ge mig och jag hängde länge jag klarade det nästan men blev för ivrig på sista och missade precis repet. Fick inte tillbaka svingen och hade inte en chans att nå. Andra tjejen i teamet va inte ens i närheten av att klara de så här fick vi ge upp och klippa nästa band. Mina armar va slut och jag hade svårt på kommande hinder mina underarmar och händer brände av mjölksyra. Vi tog oss igenom och in i mål!

Allt som allt var det en mycket rolig teamtävling med utmanande hinder! Dock va banan lite dåligt dragen, funktionärerna hade inte riktigt koll på teamen (också svårt när alla hade samma tröjor) Dåligt med vätskestationer (fanns 1), vi va ovana vid värmen så munnen kändes som en öken genom halva racet. Många team fuskade vilket har bevisats på videofilmer i efterhand vilket också var tråkigt. Så många förbättringar finns att göra men arrangörerna hade gjort ett grymt bra arbete ändå genom att få en härlig stämning och dom försökte lösa alla problem som uppstod och jag hade verkligen kul så jag hoppas jag kan vara med igen nästa år!

Publicerat i OCR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s