Toughest Malmö

Fredag kl 13 kom Tobias, Mickan och Max o plockade upp mig för att dra vidare ner till Malmö. Vi skulle gå banan dagen innan så vi hade koll på vad som väntade oss. Väl nere väntade vi in flera som skulle gå banan. Jag hade aldrig tävlat toughest Malmö tidigare men jag har varit i Malmö flera gånger. Det va soligt och fint men ganska kallt i vinden. Efter bankollen laddade vi upp med burgare och sedan drog vi till hotellet för att sova.

Klockan ringde tidigt och vi va på frukosten strax innan 7. Jag brukar ha svårt att äta men fick i mig några mini pannkakor och frukt. Väl på tävlingsplatsen var de elite genomgång sedan va de bara ta min wildcardväst och kuvert och börja värma upp. Snart dags för start jag kollade på Tobias start och mina nerver höll sig fortfarande lugna! Pratade med några tjejer i väntan på att bli insläppt i startfållan, önskade varandra Lycka till och jag o Pia Kind som tävlar för samma team gav varandra en kram innan de var dags att ställa sig på startlinjen.

Skottet gick jag va snabb och rycktes med i första klungan, snett till höger om mig låg Anna, Linea, Hilde och längst till vänster Karin. Över första hindret som va en stor när cage som gick över cykelbanan jag höll ryggen på Karin. Nästa hinder va säkert över 15 halmbalar man skulle över jag gjorde det lätt och metodiskt för att inte stegra iväg med pulsen. Jag kände mig stark jag trodde de skulle ta mer men adrenalinet pumpade. Nästa hinder va bära sandsäck jag slängde upp en över axeln och räknade 5-6 tjejer framför mig. Över cagen igen och mot nästa hinder – ringarna! 2 tjejer till va på väg till den mot fastlane, jag springer om dem för att slippa trängas och svingar mig enkelt igenom, dock när ja hoppar av på plattformen svingar sista ringen tillbaka och slår till mig i pannan så jag ramlar bakåt jag frågar funktionären om det är ok hon nickar och jag springer vidare, känner en bula börjar pulsera i pannan, men det är bara fortsätta springa!

Jag ser en lila väst framför mig och jag vet det är Karin för hon är den enda med lila väst. Jag håller hennes rygg genom platinumriggen, väggarna och vidare. Där banan vänder möter jag även Linea och Anna och jag börjar räkna, ja vet att även Hilde är framför och jag ligger 5a!!!

Tar snabbt upp en trästock och slänger den på axeln och springer vidare. Ner mot vattnet, mer bära, över väggar under pirar, bitvis går löpningen tungt i sanden jag jagar och jag är jagad. Jag har en tjej i gul väst bakom mig vi turas om med 5e platsen ett par vändor. Vid rope climb tappar ja Karing rygg då hon kör salmon-ladder som jag inte lärt mig än så jag tar vanliga repet vilket resulterar i straff över 3 nätpyramider. Den tar tid och suger energi. Jag kommer till leran drar upp ett rep och försöker komma så långt fram som möjligt men klarar inte o landa på leran utan landar i vattnet. Det va ganska skönt, de va varmt ute. Kravlar mig snabbt upp de va halt o svårt att få fäste sedan måste ja hoppa ner i 3-4 till lergropar fyllda me vatten. Väl ur mudland försöker ja få rent händerna, nästa är halmbalspyramiden, den är hög och suger mer kraft än man tror. Nästa är swing walk, ja vet ja ska klara den men ser greppen är blöta och likaså mina händer, jag har bra placering och kör safe på den vanliga lanen och får ta straffet. Som är krypa – över – under – krypa. Nästa är dragons back den är rolig och jag är snabbt över. Ner mot dunkarna fortfarande med en annan tjej hack i häl, dunkarna kändes inte alls så jobbiga jag och Tobias har tränat på detta så dunkarna känns mer som vila, bort mot spinning wheels jag siktar på fastlane, jag gör det lugnt och metodiskt och är enkelt över. Löper vidare över några enkla väggar och bort mot vatten-slidern. Karin kommer precis upp från den, jag kastar en snabb blick ner och det är högt men jag gillar det! åker ner med rejäl fart och landar mjukt på ryggen, simmar bort mot bron och vadar sedan över till andra sidan, upp på land över en stock, genom mer vatten, tänker fasen också nu är skorna genomblöta till rampen. Springer mot rampen hör speakern i högtalarna som ropar:

”And here comes, let me see so I say the right name”

Sedan tystnad. Dom vet inte vem jag är. Dom ser bara min wildcardväst. Kommer in och hör publikens jubel jag spurtar snabbt upp på rampen och tror jag ska klara den men slår handen precis på metallen bara centimetrar från att runda handen på stången, skriker rakt ut i frustration. Ner igen och ladda om. Det va halt på rampen jag kände skorna slira för dom va blöta. kör igen nu slirar jag ännu mer antagligen för jag tar i för hårt. Jag vågar inte försöka igen, tar säcken och springer straffrundan, den är lång, fortfarande ingen tjej i närheten när jag kommer tillbaka, slänger tillbaka säcken och in i mål på en 5e plats!

Jag va riktigt stolt över min prestation och även förvånad – 5a!!! Jag tar ett kort med Karin efter loppet hon lyckades komma in på en 3e plats då hon klarade rampen direkt,  2a blev Hilde som också tog straffrunda med säck, 1a Linnea som även hon klarade rampen och 4a Anna som fick ta straffrunda.
Jag trodde aldrig jag skulle få så bra placering i och med att jag bara tog 2 fastlanes. Men löpträningen och intervallerna har gett resultat och jag är snabbare och starkare än jag tror. Vänta bara tills jag lär mig flying monkey och laxtrappan då kommer jag bli riktigt farlig!

 

Publicerat i OCR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s