En vanlig tisdag

Tänkte berätta lite om hur en vanlig dag i mitt liv kan se ut.

Tisdag – Klockan ringer 05:30, jag sneglar ner mot benen där Joker ligger (bullterriern) han har börjat bli tonåring så han fortsätter sova trots mina larm. Nikita (pitbullen) ligger bredvid mig under täcket. Jag snozar 10 minuter till sen får jag snabbt kliva upp. Så fort jag sätter mig upp vaknar hundarna till liv. Wine börjar sträcka på sig o knorra utanför sovrummet. Det är bara dra på sig kläder o de snabbt alla 3 är ju så sjukt kissenödiga så dom springer runt benen på mig ylar o knorrar medans jag snubblar över den ena o den andra samtidigt som jag försöker få på dem koppel o ut på promenad. De andra 3 hundarna bor ute så jag går förbi dem på vägen och kollar så de har sovit gott o att de har vatten. Sen är det bara fixa sig på 10 minuter och dra iväg in till stan för att jobba.

2018-05-31 23.22.01

Jag jobbar mitt emot Casinot inne i Göteborg och jag tar pendeltåget in då hinner jag jobba lite på tåget, läsa o svara på mail m.m.
Jag är oftast först på kontoret så jag får larma av o starta kaffemaskinen. Jag arbetar som Business Intelligence Konsult ”Excellence in your decisions” så jag sitter och modellerar data hela dagarna.

2018-07-10 10.43.42.jpg

Efter jobb tar jag tåget hem igen, samma procedur med hundarna idag ska vi springa innan jag ska iväg och klättra, är de fint väder stannar vi även och badar, hundarna är helt galna i vatten speciellt Wine (Staffordshire Bullterrier) hon kan simma hur mycket som helst. Hon kommer inte upp på kommando man får leka upp henne, snabbt ta tag i selen och koppla för att kunna springa vidare. Jag har testat metoden ”hej då” och springa iväg och de skiter hon fullständigt i hon fortsätter simma även fast jag försvinner, hon borde nog varit född som delfin.

 

Efter löpning och simning är hundarna trötta igen så jag kan åka till klättringen och köra ett pass med Tobias, Moster, Mickan, Max och Alexandra. Jag tar min motorcykel (MV Agusta Dragster 800) till träningen, ledklättring står på schemat, min favorit, men vi värmer upp på autobelay och kör även lite topprep!

26840801_10156026734508770_6469492305429617276_o

2018-07-09 19.11.44

Efter klättringen åker jag hem – samma procedur med hundarna, Nikita får även på sig selen och 12kg kedjor för att träna styrka. Efter kvällspromenaden är det matdags. Radar upp 6st skålar dom får färskfoder med extra vitamintillskott. Efter matning går jag en vattenrunda och ser till att alla skålar är rena och fräscha sedan hugger jag ut ny mat till morgondagen med en yxa. Vi köper fryst färskfoder i stora block och jag börjar bli väldigt träffsäker med Yxan.
När hundarna är tysta, mätta och glada kan jag gå in och duscha, fixa middag som oftast består av ägg, grönsaker, kyckling eller något kött.
Hundarna får gå ut en sista gång och kör sedan sista busrycket innan läggdags. Joker brukar dra några snabba varv runt huset, upp till Hera (Amerikanska Bulldoggen) och leka med henne innan han tycker det är dags att gå in för att sova. Det blir tidiga mornar och sena kvällar.

Det som skiljer dagarna åt är min och hundarnas träning. Jag tränar olika varje dag och likaså hundarna. Jag varierar mellan löpning, klättring och gym. Hundarna varierar mellan löpning och styrketräning. Det gäller att vara effektiv, disciplinerad och såklart älska de man gör!

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s