Förberedelse till Ultralopp

Ja hur förbereder man sig inför ett Ultralopp egentligen?

Det som jag tycker är viktigast:

  • Sömn, sömn, sömn – sov så mycket du bara orkar gärna ett par dagar innan (har man sällan möjlighet till men inför viktiga lopp är det ett måste)
  • Mat – Ät nyttigt och gott (ej stark mat)! Känn efter vad du är sugen på själv brukar jag vilja ha pasta med någon god pastasås och sallad.
  • Förbered allt så du slipper stressa (detta är jag sämst på ms. packasistaminuten) – Tänkt ut vad du ska ha för kläder, skor ev. ombyten och vad du ska äta/dricka under loppet. Köp in allt och förbered i lådor, så man under loppet kan drömma om o öppna lådan med vattenmelon eller den där chokladkakan, kroppen kommer behöva all energi den kan få.

Nu imorgon ska jag springa Lur Backyard Ultra och planen i år va att försöka klara 24H för de hade blivit över 16 mil (100miles) men mitt huvud är inte redo att springa en ny 24H än. Min kropp skulle nog klara det men man måste vara redo för det mentalt. För er som inte vet så går en backyard Ultra på en 6.7km lång bana med omstart varje timme. Så länge du kommer in i mål inom 1h får du om du vill ställa dig på startlinjen igen så många varv du bara orkar.
Min plan för imorgon är att åka upp till Lur, ha roligt och springa och prata med massa underbara ultravänner, njuta av loppet och åka hem när jag känner för de. Kommer max springa 10 varv, har planer om att klättra o bada på söndagen så vill inte slita ut mig.
Förra året sprang jag 14 varv så 93,88km. Ser verkligen fram emot imorgon det ska bli superkul och varmt! Så ska ladda ordentligt med olika goda drycker, frukt o bär och viktigast – kakor!

2018-06-17 19.02.29.jpg


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s