Kosten

Idag startar jag ett nytt kostschema vilket innebär vägning och mätning av både min kropp och det jag matar den med.
Jag har tagit hjälp av Hälso-coachen Isak Melin för att bli den bästa och starkaste versionen av mig själv.

Många frågar mig ”varför ska du gå på kostschema du behöver inte gå ner i vikt”.
Svar nej det behöver jag inte men det handlar inte om det, det handlar om så mycket mer. Jag vill ha en så stark kropp och pigg hjärna som möjligt. Jag vill kunna topp prestera och just nu känner jag att jag inte gör det. Jag är ofta matt, irriterad och trött speciellt efter hårda träningspass vilket jag har i princip varje dag. Så nu har jag valt att ta tag i det och mina största problem är att jag äter för lite och inte äter tillräckligt med kolhydrater. Så det blir min största förändring och jag ser verkligen fram emot de kommande veckorna.

De kommer kräva tid, planering och disciplin. Som så mycket annat här i livet. Jag kommer att behöva fylla på kylen med mat och matlådor var 3e dag nu. Jag räknar ut och väger allt jag äter. Många tänker redan nu – shit va jobbigt. Jag har själv tänkt det. Men det är faktiskt inte så jobbigt snarare tvärtom jag tycker faktiskt det är roligt. Jag gör en grymt bra och viktig investering i mig själv och det kommer inte alltid vara så här. Nu gör jag en hårdsatsning innan VM och det kommer snabbt gå att få in rutin. Man lär sig snabbt hur mycket saker och ting väger, hur många påsar kyckling och grönsaker man behöver köpa, hur många burkar kvarg, keso och riskakor m.m. Men sedan när den ännu tuffare vinterträningen kommer igång kommer jag kunna lägga in en ätardag där jag får fylla på med vad jag känner för.

Jag kommer äta nästan de dubbla mot vad jag gjorde innan och de första 2 veckorna startar vi utan fett vilket jag kommer få addera sen då jag kommer att behöva de.
Man säger att resultaten är 30% träning och 70% kosten. Träningen sköter jag till 100% den är enkel och den är rolig. Jag har faktiskt inget bra svar på varför jag inte tagit tag i kosten tidigare men nu på senaste tiden har jag känt att jag måste göra något, en förändring för min skull och för att min kropp ska fortsätta fungera, vara hel och prestera!

Detta är något jag tycker alla borde se över, kosten är så viktig i allt vi gör och hur vi mår. Så nu kör vi!

2018-09-07 14.04.032018-09-09 20.15.23


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s