Toughest Köpenhamn 2018

Jag vaknar hyffsat utvilad, lite täppt i ena näsan och lite känningar i halsen men det är bara gå upp och hoppa i tävlingskläderna. Jag, Tobias och Mickan hade sovit på Scandic så vi gick ner till frukosten. Jag hämtar direkt de viktigaste – kaffe!
Plockar på mig en tallrik med keso, melon, en pannkaka och sockerfri jordgubbssylt. Får i mig det mesta och känner mig inte alls nervös.

Vi åker bort till tävlingen väl där träffar vi massa vänner och vi skrattar och skojar. Då skosnörena gått av på mina VJ Irock har jag valt att springa i mina nya VJ XTRM som jag köpt av födelsedagspengar från min Mamma och min vän o största supporter Bman. Jag värmer upp på några hinder, joggar bort mot ninja stepsen som jag på senaste tiden tyckt varit enkla, tar sats och sätter foten på första som flyger rakt av och jag landar i en kullerbytta i gräset. Dom va extremt hala. Flera provar och ramlar av. Jag blir osäker och hoppas dom hinner torka innan jag kommer här på racet. Färgen är avskavd på dem och gräset är blött vilket gör att man inte får fäste.
Joggar bort till swing walken istället funderar på om jag ska göra fastlanen. En kille säger till mig att högersidan är bättre. Jag provade vänster dagen innan. Så jag litar på han och testar högern, den känns bra jag klarar den och bestämmer mig för att köra den på racet!

Värmer upp lite till, springer och kollar på riggen för nu har killarnas start gått. Ser att platinumriggen är väldigt enkel och känner lite på den och bestämmer mig för att köra den med!

Nu är det snart min tur att starta så jag springer bort mot starten, hälsar och pratar med vänner och ser plötsligt mitt namn på den stora skärmen
– Oh shit de e min tur jag måste in!
Går in startfållan och känner glädje, jag hoppar omkring lite, känner på kroppen jag är pigg, stark och glad! Tjejen före mig sticker iväg. Nu är det 40 sec till min tur jag går fram. Två speakers pratar om mig ”She looks excited maybe she knows something we don’t”
– Oh yes tänkte jag!

Starten går och jag är iväg, flyger över höbalarna hör någon skrika ”du ser stark ut” Ler och tänker japp idag är jag stark!
Ner under bron, över A hindret upp på traverse walls och utan att jag vet om de då fångar fotografen Mox mig när jag tar mig förbi väggarna med ett leende. Bort mot repklättringen, slänger ett öga på laxtrappan och tänker nästa år ska jag besegra den på tävling. Förbi nätpyramiderna som straff, över 4 stegen, ner i vattnet och upp på ett nät på bron, vidare till traverse rings, ligger nu tätt bakom tjejen som startade 40 sec innan mig, trycker på i löpsteget och vid trampolinerna i vattnet är jag förbi henne. Hoppar utan att tänka på trampolinen och ner i vattnet. Kände jag fick mycket lutning bakåt i hoppet så landar inte helt optimalt men så fort jag kommer upp till ytan börjar jag crawla till andra sidan. Här börjar jag ta ikapp nästa tjej!
Men när jag kommer till spinning wheels får jag dålig fart och fastnar på den 3e ringen. Jag har för långt till nästa åker tillbaka till mitten av ringer skriker i ren frustration och kastar upp höften så jag får lite fart mot 4e och sista ringen, får precis tag i den med ett finger. Greppar tag med hela handen och kastar mig över till andra sidan. Tänker YEEEEES men samtidigt ser jag att jag tappade många värdefulla sekunder till tjejen framför. Nu är det tung sandlöpning men jag tänker korta lätta steg och ökar!
Resten flyter på bra kommer till vattenslidern, den är rolig men jag får en rejäl kallsup så när huvudet kommer ovanför vattenytan känns de som jag spottar ut en halvliter med saltvatten. Efter den är det dragonsback och den är genomblöt och hal, halkar första gången jag försöker ta mig upp springer snabbt tillbaka och gör om, hoppar igenom den och är noga med att sätta i fötterna ordentligt. Nästa är platinumriggen som jag innan bestämt mig för att köra fastlane på, men mina händer är blöta, jag är genomblöt och känner det är dumt att chansa så jag trasslar mig igenom den vanliga lanen och får ta straffet efter de. Sedan kommer ringarna jag glider enkelt igenom den fastlanen och sedan kommer de hala ninjastepsten. Jag chansar och tar fart men halkar av på den andra. Gör om och kör katt-tekniken den tar tid men jag kommer igenom. Närmar mig slutet av banan, ett bära hinder och sedan swing walken som jag nu ska köra fastlane på tävling för första gången! Siktar in mig på högersidan och kör den lugnt och stabilt. Funktionärerna hejjar på mig jag blir lite störd jag behöver fokus får bita mig i tungan för att inte skrika TYST! Får tag i sista greppet och svingar mig över med ett stort leende! Sista är rampen jag ser 2 tjejer till där, jag springer fortare och letar efter en ledig plats på rampen en sneddar rakt över där jag ska springa så jag får bromsa in och gå åt höger vilket gör att jag tappar farten och när jag kommer på rampen halkar jag och är inte ens nära att klara den. Ser dom andra 2 tjejerna springa rakt mot straffet och jag gör samma sak, rampen är för hal och jag hade innan racet bestämt mig för att ge allt på 1 försök.

Startade som 12a, springer in som 9a och min tid gav mig en placering som 6a!

För ovanlighetens skull är jag extremt nöjd över min prestation. Kroppen och huvudet samarbetade, jag var glad och hade roligt genom hela racet. Jag gjorde några enkla misstag men det är också svårt att få till det perfekta loppet men jag vet med mig att jag gjorde ett grymt bra lopp!
Känslan att lämna årets OCR race med glädje va de viktigaste för mig då jag inte känt glädje att tävla efter EM. Taggad till nästa år då ska jag ha finslipat min styrka, snabbhet och tekniker ytterligare!

Stort Tack till Viktor och The OCR Gym som gav mig startplats till detta race det betyder mycket för mig då jag annars inte kommit iväg!

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s