#RUNWITHYOURDOG

De va faktiskt den största anledningen till att jag skaffade min första hund Nikita – Jag ville ha en träningskompis!
Många frågar varför jag valde just den typen av hund men svaret är enkelt: Hon är atletisk, stark och intelligent!

Så igår efter jobbet åkte jag och Nikita till Bunketorp för att springa 8,5km spåret. Egentligen springer Nikita bättre om vi har någon mer hund med oss typ Silvio eller Joker men idag skulle vi bara ta de lugnt ändå och i Bunketorp är de mycket folk och just denna eftermiddag gjorde jag rätt val i att bara ta med mig en hund.

Vi har inte kommit långt på spåret när vi ser två personer, det vi inte ser är att de även har en liten hund – lös!
Så när vi är på väg att springa om dem ser jag något röra sig bland löven och där står en brun liten terrier perfekt kamouflerad och den springer som ett skott fram till Nikita. Ägarna som går med ryggen mot och som har 0 koll på sin hund vänder sig då om när jag ryter NEJ!
I det här fallet är jag tacksam över att Nikita är en snäll muskelhund men inte ens hon uppskattar o få en främmande hund rakt i rumpan så jag vänder snabbt bort Nikitas huvud när jag ser raggen ställa sig upp samtidigt som jag fotar bort pälstussen från henne. Tur för ägarna att även jag va på bra humör denna kväll. Säger vänligt och bestämt åt dem att koppla sin hund och ha koll, vilket dom även gör. Springer den fram till fel hund eller om jag haft 2 hundar med mig kunde situationen sett annorlunda ut.

Vi springer vidare och lite längre fram ser jag 2 stora schäfrar ute och går med sina hussar, jag ropar långt innan – HUND BAKOM!
Så dom hinner ställa sig åt sidan. Den ena har fullt upp att kontrollera sin hund som skäller och gör utfall mot Nikita, den andra säger till mig de va bra jag varnade dom. Självklart säger jag och springer vidare och Nikita kunde inte varit mer cool.

2018-10-15 17.59.43-1


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s