Canicross

Kallas de när man linlöper med hund. Som jag gör med mina hundar. Man kan springa med en eller flera hundar tillkopplade till sig med midjebälte.
Min favorit hund att träna med som många säkert redan räknat ut är Joker. Han älskar att springa mer än allt annat. De räcker att jag tar på mig träningskläder så börjar han springa efter mig och pipa. Tar jag fram löparselen blir han helt galen, hoppar o skäller för han blir så taggad!

I helgen slog Joker nytt distansrekord på 16km och han va rejält trött och glad efteråt. Senare på eftermiddagen skulle jag sticka ut med Wine och Silvio också för jag behövde fler mil i benen och när Joker upptäckte att jag skulle ut och löpa igen vaknade han till. När jag kom hem efter sista rundan med Wine stod Joker på altanen så när jag kommer in frågar jag Thomas vad Joker gör där o han svara:

– Han e så j*vla jobbig!

Då hade han taggat till och ville ut och springa igen så han hade sprungit runt i huset för att förklara att han minsann visst kunde och ville springa mer!
Så mycket älskar Joker löpning.

Så jag har nu anmält oss till vår första Canicross tävling! Den kommer gå av stapeln i Gislaved den 13/4. Vi kommer att springa 7km så det kommer bli mer en snabb sprint för oss (De va längsta distansen).

När de kommer till utrustning behöver man en löparsele med bungy lina och sele till hunden, på vänstra bilden har jag ett tjockare midjebälte de är helt klart att föredra speciellt om man har en stark hund. På högra bilden använder jag mig av Mr Koppel, de kan skära in lite om hunden drar men funkar helt klart.

När de kommer till sele till hunden gillar jag minipinas tur sele (den rosa), men för bästa komfort och drag för hunden är nomeselen bäst (även den är från minipina)! Men jag har även sprungit med en gammal hurtasele de funkar men den sitter inte så bra på hunden + att den saknar den rörliga delen bakpå så man måste hålla sig rakt bakom hunden för att undvika snedbelastning. Nikitas Rosa tur-sele och Silvios svarta nome-sele har en rörlig ring baktill så blir bekvämare för hunden om man inte springer exakt samma spår. Men är man ny och inte vet om Canicross är ens grej än kan man testa med en vanlig sele innan man köper en dyr dragsele. Jag har använt hurta selen när vi varit flera hundar och Joker har ju ingen egen sele än men Joker ska snart få en egen nomesele som Silvio har på bilden längst ner, vill att han ska ha vuxit klart först eftersom man måttbeställer.

Idag ska vi ut på vår vanliga 9km runda tror vi ska byta håll idag bara för o variera den lite, ibland känns banorna annorlunda om man byter varv.
Solen skiner så hoppas ni också ska träna utomhus idag!

//Emelie


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s