Run With Your Dog Gislaved

Tidig morgon, tog på mig löparkläderna och kokade kaffe. Packade ner bananer och risifrutti sedan hoppade jag, Thomas och Joker in i bilen och styrde mot Gislaved. Joker blev galen när han såg att löparselen åkte med och va ivrig hela vägen!

529f866d-a9d2-4db9-b558-18bfb3c840a2

Väl framme hämtade jag ut nummerlapp och sedan gick vi en sväng så Joker fick rasta av sig ordentligt. Kollade på första biten av banan som startade i nerförsbacke och slutade i en uppförsbacke. Den gick rakt ut i en ojämn kohage och här skulle man behöva spänna anklarna rejält för att inte stuka sig i alla gropar dragandes av en hund dessutom.

img_6134

Stämningen va riktigt härligt alla va glada och såg fram emot loppet. Först ut va 3km loppet där hejjade jag på en kompis Ida och hennes staffe när de startade.
Starterna flöt på snabbt, de va 30 sek mellan varje ekipage. Sedan va 5km loppet igång då började jag värma upp joker ca 30 min innan start.
Vi joggade 1,5km lite lätt så vi blev varma. För Joker va de varmt, själv frös jag. Nu började temperaturen gå upp men när vi kom till platsen va de -2 och riktigt ruggigt. Nu började det stiga mot 4 grader, ganska så perfekt för hundarna. Jag va glad att jag fått långa tights av Viktor från THE OCR GYM. På fötterna hade jag nya Icebug Oribi 4, på kroppen t-shirt och löparjacka allt sponsrat från THE OCR GYM, så om vi inte vinner är vi åtminstone snyggast!

Dags för 7km att starta, jag har 3 startande framför mig och ett gäng bakom mig. Joker blir riktigt taggad när han ser de andra sticka iväg och börjar skälla av iver.
Starten går och vi är iväg, jag fick inte igång klockan och fifflar med den, jag vill gärna ha koll på tempo och sträcka. Klockan är igång och jag lyfter blicken och ökar tempot. Skarp högersväng ut i kohagen och jag ser ryggen på den tävlande framför oss och siktar in mig på dem. Joker gör detsamma. Nästa kurva en vänstersväng jag tar kortaste möjliga vägen men Joker drar höger jag ropar snabbt här-här-här han svänger men håller fortfarande lite höger och drar mig höger. Uppför en hög kulle, här springer vi om en tjej med en Dobermann, det blir trångt och vi måste bromsa i en nedförsbacke och trassla oss förbi. Siktar in oss på nästa ekipage, dom som startade 1 minut före oss. Det är inte så långt emellan så jag försöker öka tempot men Joker drar fortfarande höger han vill helst följa staketet på kohagen men jag vill följa snitslarna och ta kortaste möjliga vägen.

img_6177a861a067-d647-4338-97a0-c02c86f58e2f

Ut på en grusväg och nu drar Joker äntligen rakt och vi tar in på de framför och nu har jag dem båda i sikte, vi ligger bakom ett par hundra meter och vi tar in på dem. Jag ser de byter plats en gång och misstänker de båda börjar bli trötta. Jag låter Joker ladda upp lite energi bakom dem, han jobbar på bra men det är varmt, vi springer snabbt och han börjar bli lite trött. Men när han fått samla lite kraft ropar jag OMKÖRNING och ja ökar tempot och Joker fattar vad vi ska göra och han ökar farten lite till, går ut i högerspåret och kör om. Vi håller tempot uppe ett tag till, tills jag ser över min axel att avståndet ökar till ekipagen bakom oss. När jag är nöjd med vår ledning låter jag Joker återhämta sig lite men de blir inte många meter för framför oss ligger några kvar från 5km tävlingen och Joker laddar om och vi kör om dem.
Jag ropar omkörning och kan lugnt hänga på Joker i högerspåret, han vet vad han ska göra nu och han har bara fokus på att springa. Vi springer om en av hybriderna som innebär att man springer med 2 hundar, och vi kör om 2 svarta labradorer. Sedan ser jag en kille från 7km starten och nu börjar vi jaga på nytt!
Sedan dyker även en andra kille upp från 7km starten (de va bara 3). 5km löparna och 7km löparna skiljs åt, vi svänger höger ut på en grusväg medans 5km fortsätter rakt fram. Jag och Joker ligger bakom killarna ett tag, Joker gillar att ligga i ”vinddraget” från dem. Vi samlar kraft och gör oss redo att köra om efter uppförsbacken. Thomas står i en kohage till vänster om oss och filmar och hejar på. På toppen av backen släpper jag loss benen och vi gör en flygande omkörning och utökar ledningen ytterligare i nedförsbacken. Nu leder vi stort tänker jag samtidigt som vi springer in i terrängen igen. Det kommer en skarp vänstersväng rakt in i en tät ”brötig” skog och jag ser inte vart markeringarna tar vägen vi stannar upp och jag kollar på träden men ser inga, kollar ner i marken och där är dem. Vi springer iväg igen jag åt vänster och Joker åt höger med ett träd mellan oss. Hoppsan säger jag snabbt och tänker de går snabbare att jag springer runt än att försöka få Joker att göra de så jag springer snabbt runt trädet och hoppsan där fastnade vi i nästa träd när Joker drog höger. Jag ropar åt Joker så han förstår vi ska hålla vänster och kortar ner kopplet så vi inte fastnar i flera träd och tar oss igenom den svåra terrängen. Vi ska rakt över ett dike och jag tar fart och hoppar, Joker stannar och vill både dricka och bada. Hans tunga hänger långt ut, han är trött och varm. Jag låter han gå och dricka i farten en bit genom diket innan jag drar upp och jagar på han. Nu är vi på samma spår som 5km igen och nu är det inte långt kvar. Jag kollar på klockan och den visar 6km. fram till den sista brötiga skogen hade vi hållit ca 3:50 tempo men nu låg vi en bra bit över 4. En dam som sitter på huk o tar kort på sin hund blir lite lätt chockade när jag och Joker dundrar ut ur skogen. Jag slänger en blick över axeln, här hade dom bakom en fördel att jag lotsade dem ”rätt” genom skogen.

Jag vet att vi börjar närma oss mål och jag försöker öka farten men Joker har mjölksyra. Han kämpar på så gott han kan, jag tar sikte på nästa vänstersväng och sedan har vi bara ett litet terrängparti kvar i en kohage innan sista uppförsbacken in i mål.
Vi kämpar oss igenom och över en mur. Thomas ropar håll höger men jag ser inga markeringar åt höger, jag tar sikte på några unga tjejer med varsin pudel som är på väg in i sista sväng och vi är snabbt ikapp dem. Jag ropar omkörning men båda går förvirrat åt varsitt håll så vi får ta en lång omväg för att komma förbi dem men så fort vi är förbi jagar jag på Joker och vi spurtar sista uppförsbacken in i mål!

img_6168

Joker får sin första guldmedalj med guldigt snöre! Han får också ben och en påse godis. Han lägger sig flåsade glatt på rygg och njuter av uppmärksamheten sedan drar han i sig en stor skål vatten och lägger sig i skuggan.
Jag själv har haft sådant fokus på Joker hela loppet så jag kommer inte ens ihåg om jag va trött någon gång.

d5a56563-89c5-4d04-96d5-b37232b114b9img_6165

Vi hade gjort ett grymt första race och Joker va superduktig! Dock slutade vi på en 2a plats då de kom in en långbent fågelhund som va snabbare efter oss. De är de luriga med intervall-starter att man inte kan hålla koll på motståndet bakom. Men Joker hade gett allt och de va hans första tävling och första gången han sprang 7km snabbt i terräng och vi tog oss runt på 28 minuter!

I mina ögon va vi vinnare!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s