Himmel, Hav och Helvete

Det är exakt vad jag ska springa igenom på Kullamannen Ultra 100+ miles. 12 naturreservat och 4300 höjdmeter ska besegras längs med skåneleden Norrvik – Mölle. Starten går den 1’a november kl 09:00 vid skansen Båstad. Jag kommer ha gps tracker så det kommer vara möjligt att följa mig. Kommer man i mål inom 36h väntar en ärofylld ring vilket såklart är målet. 2017 fick 72% bryta och endast 36 män och 4 kvinnor kom i mål. Jag hoppas min envishet och viljestyrka tar mig hela vägen in i mål!

Det ser i alla fall fantastiskt vackert ut och jag kommer att ta ledigt från jobbet torsdagen för att kunna vara hemma och vila, sova och äta mycket inför detta kraftprov. Torsdag eftermiddag kommer jag åka ner till Båstad och sova på hotell Bästa Viktor från THEOCRGYM fixat! Grymt bra att ha en Viktor som stöttar och fixar när jag själv är väldigt dålig på de. Han fixar även skor från Icebug och snygga, funktionella kläder från THEOCRGYM så de enda jag behöver fixa själv är mat och energi och att jag står på startlinjen i rätt tid!

Så jag har redan nu laddat upp med nya icebug skor (Newrun) hoppas jag inte kommer behöva köra med ståldubb inte för jag har något emot ståldubb utan mer för jag hoppas de inte blir så kallt att jag kommer behöva de! Förhoppningsvis kommer jag ha tid att byta skor och strumpor i alla fall ett par gånger under loppet. Jag kommer använda min Lumonite pannlampa och har faktiskt skaffat ett 3 e batteri till den.

Träning inför detta rullar på bra, sprang Göteborg Marathon i helgen och sprang in på en 3’e plats! Inget PB dock, motvinden sänkte min motivation och de va för långt fram till 1 och 2’an. Men jag tog även hem guldet i distriktsmästerskapen för 3’e gången! Nu på söndag väntar Icebug Backyard Trail och först va ja anmäld till 16km vilket jag tycker är lite kort men så släppte dom 32km så självklart bytte jag distans! Blir ett jätte bra långpass inför kullamannen för efter de kommer träningen börja trappas ner så kroppen får läka ihop inför de tunga kraftprovet!

Igår körde jag en 15km lång återhämtningsrunda med Joker i Bunketorp, han vände sig om i första backen och undrade varför jag inte sprang snabbare, men efter ett tag accepterade han de lugnare tempot och vi fick ett riktigt härligt kvällspass. I morse va de crawl lektion igen och det är faktiskt bara den 7e lektionen men redan känner jag att jag börjar trivas i vattnet vilket är galet häftigt! Första 2 gångerna svalde jag halva poolen och började fundera på om jag ens egentligen va simkunnig mot att nu faktiskt känna att jag tar mig fram och lyckas bilda en liten våg vid huvudet så jag enkelt kan vrida runt huvudet för att ta ny luft. Otroligt häftig känsla, kan rekommendera alla att gå crawlkurs så man lär sig göra de ordentligt! Idag slutade vi lektionen med bröstsim eller ”kärringsim” men gör man de ordentligt ser även de coolt ut! hela kroppen ska ju faktiskt under vattnet och när man tar i ska man gå upp med kroppen som en kobra och andas, de va riktigt tungt och roligt!

Ikväll ska vi till Greyhound banan i Borås med hundarna och träna, Joker ska testa startbox för första gången!

Ha de fint!
//Emelie

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s